Makelaar in Staatsliedenbuurt Amsterdam

De Staatsliedenbuurt bestaat uit de volgende wijken:

Tot 1877 maakte de huidige Staatsliedenbuurt gedeeltelijk deel uit van de gemeente Sloten. In dat jaar werd het meest noordoostelijke deel van Sloten door Amsterdam geannexeerd. Het dichtst bij de Singelgracht gelegen deel lag al in Amsterdam en was een buurt met veel molens net buiten de stadsgrens. De Kostverlorenvaart was daarbij de vitale verkeersader die het gebied ontsloot. De trekvaart van Amsterdam naar Haarlem (Haarlemmervaart) was en is de noordelijke begrenzing van de buurt. De belangrijkste trekpleister was de Tweehonderd Roe, een kroeg net buiten de stadsgrenzen, die geen stedelijke belasting hoefde te betalen. Nadat het gebied bij Amsterdam was ingelijfd, ontstond de Staatsliedenbuurt, die haar naam dankte aan het feit dat de straten genoemd werden naar staatslieden uit de 18e en 19e eeuw.

Van 1990 tot 2010 vormde de Staatsliedenbuurt samen met de Spaarndammerbuurt en de Frederik Hendrikbuurt het Stadsdeel Westerpark. Vanaf 2010 maakt de buurt deel uit van Stadsdeel West. De Staatsliedenbuurt wordt gedomineerd door sociale woningbouw. In de jaren negentig kwam een nieuwe uitbreiding tot stand op het Waterleidingterrein, waar voorheen installaties van het gemeentelijk waterleidingbedrijf waren gevestigd. De watertoren en het machinegebouw zijn als relieken uit dit verleden behouden gebleven.

Tegenwoordig is het een zeer multiculturele buurt met een gevarieerde bevolkingssamenstelling.

Op 29 december 2012 vielen er twee doden bij een dubbele liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Het eigenlijke doelwit wist te ontkomen. Dit bleek een vergelding te zijn in een conflict tussen twee groepen, omdat het doelwit betrokken was bij andere liquidaties. Er zijn daarna in de buurt meer schietpartijen geweest tussen betrokken in dit conflict en de politie.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam in de Staatsliedenbuurt of omstreken verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam die bekend is met de Staatsliedenbuurt, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl