Makelaar in Amsterdam-West Kinkerbuurt

De Kinkerbuurt omvat:

  • Bellamybuurt Noord
  • Bellamybuurt Zuid

De Kinkerbuurt is een buurt in het stadsdeel Amsterdam-West, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De Kinkerbuurt is een “eiland” tussen de Singelgracht (Nassaukade), het Jacob van Lennepkanaal (Jacob van Lennepkade), de Kostverlorenvaart (Tweede Kostverlorenkade) en de Hugo de Grootgracht. De Kinkerstraat is het centrumv van de Kinkerbuurt. De buurt en de straat zijn vernoemd naar de dichter Johannes Kinker (1764-1845). Trams 7 en 17 rijden door de Kinkerstraat. De nabijgelegen Ten Katestraat biedt een dagelijkse markt. Andere belangrijke straten, met winkels en tramlijnen, zijn de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat.

De Kinkerbuurt is grotendeels op in 1896 geannexeerd grondgebied van Nieuwer-Amstel aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw, toen Amsterdam zich sterk uitbreidde, naar een ontwerp van de aannemer-architect Nicolaas Redeker Bisdom.
De Kinkerbuurt werd niet zoals in andere wijken in Amsterdam-West snel en goedkoop gebouwd. Dit werd ‘revolutiebouw’ genoemd. De straten werden genoemd naar schrijvers en dichters, waarvan Johannes Kinker nu nog vooral bekend is door zijn straatnaam.

In de jaren zeventig en tachtig werden de de slechtste delen van de buurt afgebroken en kwam er nieuwbouw in het kader van de stadsvernieuwing. De laatste jaren beleeft de Kinkerbuurt een grote opwaardering. Mede als gevolg van gentrificatie stijgt het aantal beter verdienenden in deze buurt en zijn de huizenprijzen sterk gestegen. In 2005 was de Kinkerbuurt de buurt met de grootste adressendichtheid van Nederland met 11.971 per vierkante kilometer (gemiddeld in Nederland: 1865).

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam-West in de Kinkerbuurt om omstreken verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam-West die bekend is met de Kinkerbuurt , bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl