Makelaar in Amsterdam-West Hoofdweg en omstreken

De buurt ‘Hoofdweg en omstreken’ omvat o.a.:

De Hoofdweg is een straat in Amsterdam-West. De architectuur wordt gekenmerkt door de Amsterdamse School. Toen in 1919 de straat nog in de gemeente Sloten lag kreeg het al de naam ‘Hoofdweg’. Deze naam werd toegewezen op basis van haar functie: een brede, centrale weg door de nieuwbouwwijken die door Sloten gepland waren ten westen van de Kostverlorenvaart. De straat bleef zijn naam behouden ook nadat Amsterdam in 1921 de gemeente Sloten had geannexeerd.

De straat loopt vanaf het Surinameplein (rotonde) naar het noorden noordwaarts naar het Mercatorplein en vormt de hoofdstraat van Plan West. Vanaf het Mercatorplein werd de straat verlengd tot aan de Erasmusgracht.

Het Mercatorplein is ontworpen met een bajonet-ontsluiting, zoals ook het Hoofddorpplein en het Stadionplein: dat wil zeggen dat de hoofdverbindingen aan het plein niet in elkaars verlengde liggen. Het noordelijk gedeelte van de Hoofdweg ligt dan ook westelijk verschoven ten opzichte van het verlengde van het eerste gedeelte.

In 1948 werd de Hoofdweg vanaf de Erasmusgracht verlengd tot aan het Bos en Lommerplein en eindigde toen in een rotonde. In 2003 werd deze rotonde vervangen door een T-kruising met de Bos en Lommerweg, zodat vrijkomende ruimte aan beide zijden van de Hoofdweg kon worden gebruikt voor bebouwing.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam-West aan de Hoofdweg om omstreken verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam-West die bekend is met de Hoofdweg en omstreken , bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl