Makelaar in de Amsterdam Weesperbuurt en Plantage

De wijk Weesperbuurt en Plantage in Amsterdam bestaat uit de volgende buurten:

De Weesperbuurt in Amsterdam ligt in het centrum van Amsterdam. Het meest oostelijke deel van de Amsterdamse grachtengordel behoort onder andere tot deze buurt en wel het deel tussen de Binnenamstel, de Plantagebuurt en de Singelgracht.

De Universiteit van Amsterdam heeft een aantal gebouwen in de buurt rond de Roetersstraat en de Nieuwe Achtergracht en staan bekend als het Roeterseiland.
De Weesperbuurt in Amsterdam was tot in de Tweede Wereldoorlog een onderdeel van de Jodenbuurt waarvan een groot deel werd gedeporteerd en waarschijnlijk vermoord door de Nazi’s.

De Weesperbuurt wordt doorsneden door een aantal grachten: de Nieuwe Herengracht, Nieuwe Keizersgracht en Nieuwe Prinsengracht, en evenwijdig daaraan de Nieuwe Achtergracht.
Bekende straten in deze buurt zijn de Weesperstraat met het Weesperplein, en de Roetersstraat. Ook ligt een deel van de Sarphatistraat in deze buurt.

De Plantagebuurt ligt rond de dierentuin Artis en wordt door de Plantage Muidergracht gescheiden van het oostelijke deel van de Grachtengordel: de Weesperbuurt.

Makelaar in Amsterdam Weesperbuurt en Plantage | Meer info

Meer informatie over de wijk ‘Weesperbuurt en Plantage’ in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de wijk Weesperbuurt en Plantage in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Weesperbuurt en Plantage in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl