Makelaar in Amsterdam Tuindorp Oostzaan

De wijk Tuindorp Oostzaan is een wijk in stadsdeel Amsterdam-Noord, is gelegen vlak bij natuurgebied Het Twiske en grenst aan Twiske-West, Twiske-Oost, Kadoelen en Tuindorp Oostzaan en ligt tegen Landsmeer en Oostzaan aan. Oorspronkelijk heette de wijk ‘buurtschap Oostzaner Overtoom’ in de gemeente Oostzaan.

De wijk Tuindorp Oostzaan is een van de tuindorpen die ergens tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden ontwikkeld. Ze werden gebouwd als vervanging voor de verpauperde volksbuurten in de binnenstad van Amsterdam. Aan de noordoevers van het IJ vestigden zich daarnaast nieuwe industrie├źn en scheepsbouw waardoor er veel arbeiders naar toe trokken die dichtbij hun werk gehuisvest moesten worden. Dit om te voorkomen dat een dure oeververbinding tussen de binnenstad en Amsterdam-Noord nodig zou zijn om te pendelen tussen woning en werk.

De tuindorpen in de Watergraafsmeer, Nieuwendam, Buiksloot, de Buiksloterham en bij Oostzaan zijn te danken aan de vooruitstrevende wethouders Floor Wibaut en Monne de Miranda, en de dadendrang van de directeur van de Gemeentelijke Woningdienst Amsterdam, Arie Keppler.

Tuindorp Oostzaan bestaat uit twee gedeelten: een laag en een hoog gelegen deel. In de oude, lage wijk zijn straten vernoemd naar hemellichamen. Het nieuwere hogeland, ook wel bekend als “Terrasdorp”, is gebouwd in de jaren vijftig. Dit deel is onderverdeeld in de fruitbuurt (in de volksmond “Tuttifruttidorp” genoemd) en de werfbuurt, die in de jaren tachtig werd gebouwd. Laatstgenoemde wijk ligt op een steenworp afstand van de oude werf waar vroeger de NDSM gevestigd was. De straten zijn dan ook vernoemd naar de ambachten die men op de werf bedreef.

Op het hogere gedeelte van Tuindorp Oostzaan is ook nog de buurt De Bongerd gebouwd aan het eind van het eerste decennium van de 21e eeuw. Vele tientallen jaren heeft daar het volkstuinencomplex De Bongerd gelegen, waar vele bewoners van Tuindorp Oostzaan hun volkstuinen onderhielden en bewerkten, en in de zomer soms ook overnachtten.

Makelaar in Amsterdam Oostzanerwerf | Meer info

Meer informatie over Oostzanerwerf in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam Tuindorp Oostzaan verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam Tuindorp Oostzaan, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl