Makelaar in de Amsterdam  Oostelijke Eilanden en Kadijken

De wijk Oostelijke Eilanden en Kadijken in Amsterdam bestaat uit de volgende buurten:

De Oostelijke Eilanden in Amsterdam werden rond 1650 aangelegd, gedeeltelijk gegraven in de oostelijk gelegen weilanden en gedeeltelijk aangeplempt in het IJ. De eilanden liggen ten noorden van de Hoogte Kadijk. Tot de Oostelijke Eilanden behoren Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg. Alhoewel de Czaar Peterbuurt geen eiland is wordt deze toch tot deze wijk gerekend. De Czaar Peterbuurt werd pas in de 19e eeuw werd aangelegd na het afbreken van de stadswallen.

Er waren van oudsher veel scheepswerven en toeleveringsbedrijven op de Oostelijke Eilanden vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het IJ. Ook waren er tientallen chirurgijns en apothekers. De Admiraliteit van Amsterdam vond zijn plek op Kattenburg, thans is hier nog het Marine Etablissement Amsterdam. De Vereenigde Oostindische Compagnie had zijn pakhuis en werven op Oostenburg.

Het meest markante gebouw op de Oostelijke Eilanden en Kadijken is ’s Lands Zeemagazijn. Hierin is sinds 1973 het Nederlands Scheepvaartmuseum is gevestigd. Het naastliggende Kattenburg werd in de jaren zestig van de 20e eeuw geheel gesloopt in het kader van de stadsvernieuwing. Vervolgens verrees moderne nieuwbouw die in niets doet herinneren aan het oude Kattenburg, met zijn kleine woningen en smalle straten.

Makelaar in Amsterdam Oostelijke Eilanden en Kadijken | Meer info

Meer informatie over de wijk ‘Oostelijke Eilanden en Kadijken’ in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de wijk Oostelijke Eilanden en Kadijken in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Oostelijke Eilanden en Kadijken in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl