Makelaar in Amsterdam Landlust


De wijk Landlust in Amsterdam-West bestaat uit de volgende buurten:

De buurt ‘Landlust’ ligt in stadsdeel Amsterdam-West. Het ligt ten oosten van de Admiraal de Ruijterweg en is een deel van Bos en Lommer. De naam ‘Landlust’ is afkomstig van een boerderij die ooit aan de Haarlemmerweg stond..

De buurt wordt aan de zuidkant begrensd door de Jan van Galenstraat, aan de oostkand door de Haarlemmerweg, in het westen aan de Admiraal de Ruiterweg en aan de oostkant door het Westelijk Marktkanaal. De straatnamen in de wijk ‘Landlust’ zijn vernoemd naar zeehelden, en naar vorstelijke personen verwant aan het Huis van Oranje waarvan de Willem de Zwijgerlaan de belangrijkste is.

De wijk Landlust werd gebouwd in de late jaren dertig en is officieel één van de oudste uitbreidingsplannen; vooruitlopend op het Algemeen Uitbreidingsplan dat in 1939 bij Koninklijk Besluit van kracht werd. Deze wijk in Amsterdam is de eerste waar strokenbouw werd toegepast volgens het principe van het nieuwe bouwen, met de architect Ben Merkelbach als een der pioniers. Hierop werd voortgeborduurd in de Erasmusparkbuurt, het later gebouwde deel van Bos en Lommer dat ten westen van de Admiraal de Ruijterweg is gelegen.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam in de wijk Landlust verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam-West die bekend is met de wijk Landlust, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl