Makelaar in Amsterdam Kadoelen

De wijk Kadoelen was tot 1966 een buurtschap van de gemeente Landsmeer maar is sindsdien een wijk in stadsdeel Amsterdam-Noord. De ringweg van Amsterdam (de A10) scheidt de wijk Kadoelen van Landsmeer. De wij is nog steeds erg landelijk en wordt doorsneden met veel sloten.
De Kadoelenweg verbindt Landsmeer met Amsterdam via de Buiksloterdijk en is daarmee de belangrijkste straat in Kadoelen. Tegen de ringweg A10 aan en ten noorden van Kadoelen is in 2004 een vrije busbaan aangelegd.

Kadoelen bestaat al sinds de 14de eeuw, maar de Landsmeerderdijk pas sinds de 15de eeuw. De Landsmeerdijk lag toen aan het IJ dat toen veel breder was dan nu. Vanaf 1633 werd een aanvang gemaakt met het inpolderen van de Wilmkebreek. De klus was in 5 jaar later geklaard. Deze diepliggende polder is vanaf het begin droog gehouden door poldermolen ’t Haasje dat in begin 1900 werd vervangen door een elektrisch gemaal.

Waar nu aan de Landsmeerderdijk het CafĂ© Kadoelen staat, werd in 1631 al de herberg De Groene Ridder gebouwd. Rond 1630 werd Kadoelen wel ook wel Capie’s Oort genoemd. Dit omdat er nogal wat kapiteins van schepen woonden. Daarbij kwam een groot deel van de bemanning van die schepen uit het dorp. Kadoelen moet toen dus behoorlijk wat zeelui hebben gehuisvest.

Makelaar in Amsterdam Kadoelen | Meer info

Meer informatie over Banne Buiksloot in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam Kadoelen verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam Kadoelen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl