Makelaar in de Jordaan Amsterdam

De Jordaan is een wijk in het centrum van Amsterdam begrensd door de Prinsengracht, de Brouwersgracht, de Lijnbaansgracht en de Leidsegracht en bestaat uit de volgende buurten:

In de Jordaan vind je vooral kleine etagewoningen, hoofdzakelijk gebouwd in de 19e eeuw of tijdens de stadsvernieuwing van de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw eeuw. In de meeste woningen is √©√©npersoonshuishouden gevestigd. Ruim 1 op de 4 woningen is een sociale huurwoning. Deze huurwoningen worden beheerd door ‘Ymere’, de opvolger van het Gemeentelijk Woningbedrijf Amsterdam en een aantal Amsterdamse woningbouwverenigingen.
Grachten

Grachten in de Jordaan

De Jordaan in Amsterdam heeft 11 grachten die van Noord naar Zuid Lopen: Goudsbloemgracht, Palmgracht, Anjeliersgracht, Egelantiersgracht, Rozengracht, Lauriergracht, Bloemgracht, Elandsgracht, Lindengracht, Passeerdersgracht en de Looiersgracht.
De Leliegracht heeft weliswaar ook een bloemennaam, grens aan de Jordaan maar behoort niet tot het rijtje Jordaangrachten.

De Jordaan telt zo’n negentien hofjes waaronder het Sint Andrieshofje uit 1614 gelegen aan de Egelantiersgracht. Andere bekende hofjes zijn het Huiszittenweduwenhof uit 1650 gelegen aan de Karthuizersstraat en De Zeven Keurvorsten uit 1645 gelegen aan de Tuinstraat wat een rijksmonument is.

Het Jordaanmuseum is zeker een bezoek waard.

Makelaar in de Jordaan | Meer info

Meer informatie over de wijk ‘Jordaan in Amsterdam’ zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de Jordaan in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de Jordaan in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl