Makelaar in Amsterdam – Haarlemmerbuurt

makelaar Amsterdam Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is één van de vele wijken in Amsterdam vormt een onderdeel van het stadsdeel ‘Centrum’ en bestaat uit de volgende buurten:

Midden door deze buurt lopen de bekende Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat aan de zuidzijde begrensd door de Brouwersgracht, aan de westzijde door de Singelgracht, aan de noordzijde door de Spoordijk en aan de oostzijde door De Singel. Een icoon van deze wijk is de Posthoornkerk. De Posthoornkerk is de eerste kerk in Amsterdam van P.J.H. Cuypers, die later ook het het Rijksmuseum en het Centraal Station zou ontwerpen. Deze Posthoornkerk wordt al lang niet meer als kerk gebruikt maar dient tegenwoordig voor onder andere recepties, presentaties, lezingen en recepties. Ook kan in de kerk het burgerlijk huwelijk worden voltrokken.

Een dorp midden in de stad.

Mede hierom is de Haarlemmerbuurt één van de meest geliefde buurten in Amsterdam. Restaurants, cafés en trendy bars strijden om ruimte met zo’n 235 speciaalzaken helemaal tot aan het Haarlemmerplein in het westen, waar elke woensdag een boerenmarkt wordt opgezet.

Een wereld verwijderd van de bekendheid van de winkelstraten in het centrum van Amsterdam, de bruisende Haarlemmerstraat, die plaats maakt voor de minder toeristische Haarlemmerdijk, straalt een onafhankelijk, alternatief karakter uit. Volgepakt met modeboetieks, bijzondere delicatessenzaken, trendy bloemisten, boek- en platenwinkels, kunstbenodigdhedenwinkels, vintage kledingzaken en eigenzinnige kapsalons, is het geen wonder dat de Haarlemmerstraat is uitgeroepen tot de beste winkelstraat van heel Nederland.

Meer informatie over de wijk ‘Haarlemmerbuurt in Amsterdam’ zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl