Makelaar in de Amsterdam  Grachtengordel-Zuid

De Grachtengordel-Zuid in Amsterdam bestaat uit de volgende buurten:

De wijk ‘Grachtengordel-Zuid’ is het onderdeel van de Amsterdamse binnenstad dat langs de vier hoofdgrachten van Amsterdam ligt: Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Vanaf de Brouwersgracht buigen deze grachten zich min of meer evenwijdig aan elkaar geleidelijk naar het zuidoosten, maken een viertal flauwe bochten en eindigen in de Amstel. De verlengingen van de hoofdgrachten: de Nieuwe Herengracht, Nieuwe Keizersgracht en Nieuwe Prinsengracht lopen vanaf de Amstel naar het noordoosten tot aan de Muidergracht, waarna de Plantage begint.

De grachtengordel is een systeem van woonhuizen, kades, straten en bruggen op redelijk identieke kavels van gelijke lengte en breedte met gesloten binnentuinen. Heel veel grachtenpanden van de welvaart in de Gouden Eeuw (maar in de meeste gevallen de 18e eeuw) vanaf vanaf de gracht of de straatkant. We zien veel verschillende architectuurstijlen en gevels in de Grachtengordel-Zuid in Amsterdam, omdat de panden in de loop der eeuwen diverse malen zijn verbouwd. Ondanks doorbraken in de 20e eeuw en in een aantal gevallen lelijke of te kolossale nieuwbouw is de schilderachtige grachtengordel een van de belangrijkste toeristische attracties van Amsterdam en staat sinds 1 augustus 2010 op de Werelderfgoedlijst.

Makelaar in Amsterdam  Grachtengordel-Zuid | Meer info

Meer informatie over de wijk ‘Grachtengordel-Zuid in Amsterdam’ zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de Grachtegordel-Zuid in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de Grachtengordel-Zuid in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl