Makelaar in Amsterdam – Grachtengordel-West

makelaar Amsterdam Grachtengordel West

Het meest bekende een aansprekende deel van Amsterdam is de grachtengordel. De wijk bestaat uit de volgende buurten:

Het deel van Amsterdam dat valt binnen de vier hoofd grachten: Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. De grachtengordel is een geheel van grachten, kades, bruggen, straten en woonhuizen op tamelijk gelijksoortige kavels die allemaal nagenoeg even lang en breed zijn en een gesloten binnentuin hebben, de zogenoemde keurblokken. Veel grachtenpanden stralen de welvaart uit uit de tijd dat ze werden gebouwd; de Gouden Eeuw. Echter stammen de meeste panden uit de 18e eeuw en zijn daarna diverse malen verbouwd tot wat ze nu zijn. De panden vertonen een keur aan verschillende architectuurstijlen en gevels. Ondanks doorbraken in de 20e eeuw en in een aantal gevallen lelijke of te kolossale nieuwbouw is de schilderachtige grachtengordel een van de belangrijkste toeristische attracties van Amsterdam en staat sinds 1 augustus 2010 op de Werelderfgoedlijst.

In juli 2006 maakte werd de grachtengordel door de gemeente Amsterdam voorgedragen voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Pas in december 2008 kon de daadwerkelijke voordracht echter pas door het kabinet worden gedaan. Uiteindelijk werd de grachtengordel op 1 augustus 2010, bij de 34e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed, toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.

Dit waren de criteria waarop de Grachtengordel werd benoemd tot Werelderfgoed

  1. het is een meesterwerk van een menselijk genie
  2. het stelt een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon
  3. het is een voortreffelijk voorbeeld van een type gebouw, architectonische of technologische samenstelling of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt

In 2013 vierde Amsterdam met een reeks van evenementen het feit dat 400 jaar geleden (op 5 maart 1613) werd besloten de grachtengordel aan te leggen.

Meer informatie over de wijk Grachtengordel-West zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement aan de Burgwallen Oude Zijde in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar aan de Burgwallen Oude Zijde in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl