Makelaar in Amsterdam Erasmuspark

De wijk Erasmuspark bestaat uit:

  • Erasmusparkbuurt West
  • Robert Scottbuurt Oost

Begin 1926 besloot de gemeente Amsterdam+ tot aanleg van een ongeveer 12 hectare groot park. Door de toenmalige crisis werd pas in 1927 slechts 4 hectare aangelegd waaronder de Desideriusbrug. In 1939 kreeg het parka zijn huidige naam. Het park werd vernoemd naar de beroemde Nederlandse humanistische schrijver Desiderius Erasmus (1467-1536).

In 2000 kreeg het Erasmusparkt een grote opknapbeurt en werd het opnieuw ingericht in Mondriaanstijl. Centraal in het park ligt een groot speel-/sportveld (met velddoelen) waarop men kan sporten. De wandelpaden aan de noord- en oostzijde vormen in combinatie met de groen ingebedde paden langs Mercatorstraat en Jan van Galenstraat de buitenring. In tegenstelling tot de rest van het park wordt deze ’s nachts niet afgesloten (vanaf laat in de avond tot vroeg in de ochtend). De wandelpaden aan de noord- en oostzijde (boulevard) zijn sinds 2009 uitgerust met groenkleurige energiebesparende straatverlichting (led). De zachtgroene kleur zou bovendien minder hinderlijk zijn voor dieren.[3]

Water en bruggen
Het park is grotendeels aangelegd op voormalig veenweidegebied, net als veel andere Amsterdamse parken. De omgeving werd ten behoeve van de woningbouw opgehoogd. Om het lager gelegen deel lingt een ringvaar dat het lager en hoger gelegen deel scheidt. Feitelijk is er sprake van een kleine polder dat met een gemaal wordt drooggehouden. Er zijn drie bruggen waarmee het centrale deel binnen de ringvaart bereikt kan worden. Deze hebben namen verwijzend naar Erasmus: de Desideriusbrug (Amsterdams brugnummer 396) aan de Jan van Galenstraat vormt de hoofdingang, in het verlengde van de Vespuccistraat. De Geert Geertsenbrug (395) ligt aan de Mercatorstraat bij de Hondiusstraat en de Lof der zotheidbrug (394) in de noordoosthoek van het park. Deze hoek is middels de Wil de Graaffbrug (393) over de Erasmusgacht ook met het Wachterliedplantsoen verbonden bij de Augustanakerk/-hof.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam Erasmuspark verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam die bekend is met de wijk Erasmuspark, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl