Makelaar in Amsterdam Elzenhagen

De wijk Elzenhagen Amsterdam bestaat uit de volgende buurten:

  • Elzenhagen Noord
  • Elzenhagen Zuid

Elzenhagen is zowel een woonbuurt alseen sportpark in Amsterdam-Noord in het westelijke gedeelte van de Buikslotermeerpolder en maakt deel uit van het gebied ‘Centrum Amsterdam-Noord’.
De naam van deze wijk verwijst naar een boerderij Elsenhage aan de Buikslotermeerdijk die in 1964 werd gesloopt.

Elzenhagen-Noord
Elzenhagen-Noord is in de jaren na 2001 gebouwd op het terrein van het voormalige Volkstuinenpark ‘Buikslotermeer’ ten noorden van de IJdoornlaan, ten oosten van de Noorderbegraafplaats, ten zuiden van de Ringweg-Noord A10 en ten westen van de Nieuwe Leeuwarderweg.
De buurt bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen maar er is ook middelhoogbouw te vinden.

De ‘Eeuwige Jeugdlaan’ ontsluit de wijk. Aan de westrand loopt de G.J. Scheurleerweg en aan de oostrand de B. Merkelbachsingel. Sinds 2013 is er ook een verbinding via de verlengde J.H. van Heekweg die onder de Nieuwe Leeuwarderweg werd doorgetrokken. Daardoor kon de wijk sinds 2014 tot 21 juli 2018 door bus 38 van het GVB worden ontsloten. Er is een brede school voor basisonderwijs (ABBS Elzenhagen) gevestigd.

Sportpark Elzenhagen
Het Sportpark Elzenhagen ligt tussen de Buikslotermeerdijk, de IJdoornlaan, de Nieuwe Leeuwarderweg en de Nieuwe Purmerweg.

Naast de voetbalvereniging DWV (hier sinds 1964) en andere sportvelden is er een sporthal die in 2012 (tijdelijk) is gesloten, nadat er asbest was aangetroffen.

Het gebied wordt onder de naam Elzenhagen-Zuid door het Stadsdeel Noord als mogelijke toekomstige locatie voor woningbouw gezien.

Makelaar in Amsterdam Elzenhagen | Meer info

Meer informatie over de wijk ‘Elzenhagen’ in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de wijk Elzenhagen in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Elzenhagen in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl