Makelaar in Amsterdam Bos en Lommer De Kolenkit

De wijk Bos en Lommer Kolenkit bestaat uit:

De Kolenkitbuurt ligt in de wijk Bos en Lommer in het stadsdeel Amsterdam-West. De buurt is genoemd naar de Opstandingskerk ook wel bekend als ‘de Kolenkit’ die aan de Bos en Lommerweg ligt. De Bos en Lommerweg is tevens de belangrijkste straat van de wijk en ligt tussen de Ringweg Amsterdam (A10) en de Ringspoorbaan.

De buurt is relatief oud en werd gebouwd kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Opvallend is dat deze wijk vooral uit portiekflats bestaat.

Stedelijke vernieuwing
Het toenmalige stadsdeel ‘Bos en Lommer’ en de woningbouwcorporaties kwamen begin 2000 met om de buurt te vernieuwen. Dit hield in dat in een groot deel van de zo kenmerkende portieketageflats uit eind jaren veertig, zouden worden gesloopt en door nieuwbouw vervangen. Sommige van de ze portiekflats zouden worden gerenoveerd.

In 2011 is een nieuw kenmerkend gebouw van 17 etages hoog, gereedgekomen, genaamd ’the new Kit’. De naam hiervan verwijst naar de Kolenkitkerk.

Eind 2013 is een begin gemaakt met nieuwbouw aan de noordkant van de Bos en Lommerweg.

Naar verwachting zal in 2025 worden begonnen met het uitvoeren van de sloop en nieuwbouw bij de Sinjeur Semeynsstraat. Sommige woningen of bedrijfspanden worden pas in 2030 vernieuwen.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam Bos en Lommer De Kolenkit verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam Bos en Lommer De Kolenkit, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl