Makelaar in Amsterdam – Burgwallen Oude Zijde

makelaar Amsterdam Burgwallen

Ten Oosten van de oorspronkelijke loop van de Amstel en begrensd door Damrak, Dam, Rokin, Amstel, Kloveniersburgwal, Nieuwmarkt, Geldersekade en Prins Hendrikkade vinden we de Oude Zijde als deel van de Amsterdamse binnenstad. Deze wijk bevat de volgende buurten:

Rechts hiervan op de westelijke oever van de Amstel ontstond later de Nieuwezijde. In de volksmond heet een deel van deze buurt ‘de Wallen’. Het CBS nomet deze buurt ‘Burgwallen Oude Zijde.

De Warmoesstraat en de Nes vormen de belangrijkste straten. Het was ooit de oostelijke dijk langs de rivier de Amstel. Verder is er nog de bekende Zeedijk dat ooit de oorspronkelijk dijk langs het IJ vormde.
De wijk kent twee grachten en wel: de Oudezijds Voorburgwal en Oudezijds Achterburgwal.

De Burgwallen Oude Zijde stamt uit de Middeleeuwen en wel tussen de 13e eeuw en de 15e eeuw met als belangrijkste gebouw de Oude Kerk waarvan de bouw begon omstreeks 1300.
De Oude Zijde van de Amstel is, op deze kaart, het gebied ten oosten van de rivier. Deze naam komt ook voor in Ouder-Amstel en Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie over de wijk Centrum-West zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement aan de Burgwallen Oude Zijde in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar aan de Burgwallen Oude Zijde in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05