Makelaar in Amsterdam – Burgwallen Nieuwe Zijde’

Ten westen van de oorspronkelijk loop van de Amstel ligt de wijk ‘Burgwallen Nieuwe Zijde. Deze wijk bestaat uit de volgende buurten:

Ten oosten van de rivier ligt de Oude Zijde. De wijk ligt in de binnenstad van Amsterdam waar bijvoorbeeld ook het Centraal Station is gevestigd. Deze wijk wordt begrensd door het Damrak, het Rokin, de Singel en de Prins Hendrikkade. Het CBS kent de buurt als ‘Burgwallen Nieuwe Zijde’, waarin zich ook het Stationseiland, het Centraal Station en het Stationsplein bevinden.

De twee belangrijkste straten zijn de overbekende Nieuwendijk en Kalverstraat. Wie heeft daar nu nog nooit eens gewinkeld of gewandeld? Ook bevinden zich in deze wijk een aantal bekende grachten zoals de Niewezijds Voorburgwal en de Nieuwezijds Achterburgwal die beide in de 19E eeuw zijn gedempt. De uitwatering vond op het IJ plaats en wel via de Nieuwezijds Kolk (later via de Martelaarsgracht).

Dit deel van Amsterdam werd aangelegd tussen de 13e en 15e eeuw ook wel de Middeleeuwen genoemd. Naast het Centraal Station kent deze wijk nog een iconisch gebouw en wel de Nieuwe Kerk waarvan de bouw omstreeks 1400 begon. In de 17e eeuw werd een flink stuk van de oude stad afgebroken om op de plaats van het oude Stadhuis het Stadspaleis aan de Dam te bouwen.

De Nieuwezijde van de Amstel is het gebied ten westen van de rivier.

Meer informatie over de wijk Burgwallen Nieuwe Zijde zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement aan de Burgwallen Nieuw Zijde in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Burgwallen Nieuw Zijde in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05