Makelaar in de Amsterdam Buikslotermeer

De wijk Buikslotermeer in Amsterdam bestaat uit de volgende buurten:

De wijk Buikslotermeer is gebouwd op het voormalige Buikslotermeer dat werd drooggelegd. Het ligt inmiddels grotendeels binnen de stedelijke bebouwing van Amsterdam-Noord. Met ‘Buikslotermeer’ wordt nu de gelijknamige stadswijk, gelegen in het zuidoosten van de polder, bedoeld.

Vooral de verhoogde taluds van A10 (ring) en de Nieuwe Leeuwarderweg verdelen de polder in vier vakken. Het noordwestelijke deel bevat een waterzuiveringsinstallatie, in het noordoostelijke kwadrant ligt een golfbaan. Binnen de ring, ten westen van de Nieuwe Leeuwarderweg liggen de begraafplaats De Nieuwe Noorder en de woonwijken Jeugdland (aanleg 1995-1998) en Elzenhagen-Noord (aanleg sinds 2006) en sportpark Elzenhagen.

Ten oosten van het Buikslotermeerplein gebied ligt de Waterlandpleinbuurt voorheen Nieuwendam-Noord genoemd. Westelijk en zuidelijk van het Buikslotermeerpleingebied vindt men de buurten Loenermark en Het Breed en Het Laagt.
Het grootste deel van de polder is het zuidoostelijke deel waar de wijken Buikslotermeer en het Buikslotermeerplein. Op laatstgenoemde is het winkelcentrum Boven ’t Y gevestigd en tevens het Stadsdeel kantoor.

Een groot deel van de Buikslotermeerpolder is onderdeel van ‘Centrum Amsterdam Noord’ (CAN), dat voorzag in nieuwe woningen, scholen, een bibliotheek en theater, uitbreiding van het winkelcentrum en de bouw van metrostation Noord aan de Noord/Zuidlijn in de middenberm van de Nieuwe Leeuwarderweg.

Makelaar in Amsterdam Buikslotermeer | Meer info

Meer informatie over de wijk ‘Buikslotermeer’ in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in de wijk Buikslotermeer in Amsterdam verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Buikslotermeer in Amsterdam, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl