Makelaar in Amsterdam Banne Buiksloot

De wijk ‘Banne Buiksloot’, ook wel “de Banne” of “Buiksloterbanne” in de volksmond genoemd, werd in de jaren 60/70 van de vorige eeuw aangelegd tussen de gemeente Landsmeer en de Buiksloterdijk in Amsterdam-Noord.
Het baljuwschap ‘Waterland’ bestond uitzes zogenaamde bannen en de ‘De Banne’ was daar 1 van.
Een ‘Ban’ was een bepaald gebied waar een magistraat zijn gezag kon uitoefenen en recht kon spreken. Het woord ‘banne’ had na de Bataafse revolutie alleen nog betrekking op de polder. De Waterlandse bannen zijn in 1936 opgeheven.
Inhoud

Nieuwbouwwijk

Het nieuwbouw gedeelte van deze wijk werd tussen 1964 en 1978 gebouwd ten noorden van het dorp Buiksloot bestaande uit twee delen: Banne Noord en Banne Zuid. De straten zijn genoemd naar scheepstypen en -onderdelen en begrippen uit de scheepvaart.

Tien jaar geleden waren er zo’n 6.000 woningen in de Banne, waarvan 90% eigendom is van woningcorporaties zoals: Stadgenoot, Rochdale en Ymere.

Banne Zuid

Banne Buikslootlaan in de Banne Zuid

Deze wijk bestaat vanaf 1964 en ligt tussen de IJdoornlaan en de Buiksloterdijk. De buurt is herkenbaar aan de veel gestapelde laagbouw waaronder veel vier-laagse portiekflats. De centrale plek in Banne Zuid wijk is het ‘Koopvaarderplantsoen’ met scholen en speel- en ontmoetingsplekken. Het BovenIJ Ziekenhuis aan de IJdoornlaan werd in juni 1987 in gebruik genomen. Rond 1995 werd er nog een nieuwe wijk bijgebouwd ten zuiden van het BovenIJ ziekenhuis, op voormalige sportvelden van onder andere de Volewijckers. Deze buurt, die doorgaans wordt aangeduid als Banne Oost of Buiksloterbanne, bestaat voornamelijk uit koopwoningen, variĆ«rend van eengezinswoningen tot appartementencomplexen met vier woonlagen.

Banne Noord

Tussen 1971 en 1978 werd ten noorden van de IJdoornlaan ‘Banne Noord’ aangelegd. Dit gebeurde op grond dat in 1966 van de gemeente Landsmeer werd geannexeerd. Het gebied was toe nog niet ontgonnen en leek meer op een zandwoestijn. De eerste huizen kwamen in oktober 1975 gereed. 2 jaar later woonden er al 7.500 mensen. In 1978 was ook Banne Noord compleet. Ook in de Banne Noord kwam er voornamelijk sociale woningbouw, die werd verhuurd door woningcorporaties.

Makelaar in Amsterdam Banne Buiksloot | Meer info

Meer informatie over Banne Buiksloot in Amsterdam zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl of op de website

Bron:wikipedia

Wilt u uw woning of appartement in Amsterdam Banne Buiksloot verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amsterdam Banne Buiksloot, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl