Makelaar in Amstelveen – Buitengebied


Het ‘buitengebied’ in Amstelveen spreidt zich uit ten oosten en zuiden van de bebouwde kom van Amstelveen. Wat vroeger de dijken waren van Bovekerkerpolder en Legmeerpolder om de inwoners tegen het water te beschermen zijn later wegen geworden.
Dit buitengebied kenmerkt zich door een landelijk/agrarisch karakter maar er is de laatste jaren een grotere focus op recreatie komen te liggen.

Het buitengebied kent twee woonkernen en wel ‘Buurt over Ouderkerk’ en ‘Nes aan de Amstel’. Verder wonen de inwoners verspreid over de polders. In de Legmeerpolder vind je nog heel veel kassen.

Sterke punten

 • Landelijk wonen vlak bij Amsterdam kan nog steeds in Amstelveen, maar is niet voor iedereen weggelegd.
 • De zelfredzaamheid van de bewoners van het buitengebied is relatief zeer goed.
 • Ruimte.
 • Bevolkingsamenstelling

  De samenstelling van de bevolking van het buitengebied wijkt niet veel af van het Amstelveense gemiddelde. Wel valt te constateren dat er meer relatief meer gezinnen met kinderen wonen en minder alleen-wonenden.
  Het percentage niet-westerse Amstelveners is aanzienlijk lager dan in Amstelveen als geheel. Er wordt rekening gehouden met een afname van het aantal bewoners in het buitengebied met 2% tot 2025. Deze afname is verdeeld over alle leeftijdscategorieën.

  Klik hier voor een pdf met het volledige gemeentelijke wijkprofiel van het buitengebied.

  Bron: www.amstelveen.nl

  Meer informatie over de wijk ‘Buitengebied Noord’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

  Wilt u uw woning in de wijk Amstelveen Buitenwijk verkopen en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.