Makelaar in Amstelveen – Elsrijk-West


De wijk Elswijk bestaat uit Elswijk-West en Elswijk-Oost. Het is een wijk in de gemeente amstelveen met een rijke en lange geschiedenis.

De wijk als geheel is gebouwd tussen circa 1915 en 1965. Dit zie je direct terug in de verscheidenheid van de bebouwing met veel laagbouw maar ook vind je er hoogbouw.
De wijk kenmerkt zich vooral ook door de hoeveel grote waterpartijen en heel veel groen. Deze vijvers zijn niet alleen mooi en rustgevend maar zijn ook functioneel. Ze dienen namelijk als afvoer voor het regenwater.

De wijk Elsrijk-West stamt uit de jaren dertig en is daarbij de oudste van de twee wijken Elswijk-West en Elswijk-Oost.
De buurt ligt tussen de bebouwing van groenzone langs De Ruyschlaan, Randwijck, museumspoorbaan en erfgrens van de woningen aan de noordkant van de Heemraadschapslaan.

Een van de meest karakteristieke wegen is de lange doorgaande as van de Amsterdamseweg die uiteindelijk overgaat in de Keizer Karelweg.
De Keizer Karelweg is de meest kenmerkende weg in de wijk Elswijk. Het is een weg met heel veel groen, links en rechts waterpartijen en een zeer diverse architectuur. Deze weg is zeer kenmerkend voor het algehele karakter van de wijk Elsrijk-West.

De wijk heeft een behoorlijk aantal monumenten zoals de bekende Kruiskerk dat als Rijksmonument is bestempeld.

Sterke punten

  • Heel veel groen en waterpartijen
  • Elsrijk-West is een populaire wijk voor mensen met een meer dan gemiddeld inkomen
  • Elsrijk is een relatief veilige wijk.

Gebiedstypering

Klik hier voor een pdf met het volledige gemeentelijke wijkprofiel

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Elsrijk-West’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in de wijk Elswijk-West verkopen of verhuren en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.