Makelaar in Amstelveen – Oude Dorp-Bovenkerk


De Sint Urbanuskerk is veruit het meest zichtbare en meest herkenbare gebouw in de wijk Bovenkerk. De wijk Bovenkerk beschikt over veel winkels en horecagelegenheden, een drukbezocht wijkcentrum en voor de kinderen ook een speeltuin vereniging.

Bonvenkerk was van oorsprong een klein dorpje met hoofdzakelijk bebouwing in de vorm van een lint (huizen langs 1 lange weg) op een strook grond tussen de Legmeerplas en het zuidelijke deel van de Poel. Het lager gelegen deel van Bovenkerk werd pas later bebouwd.

Sterke punten

  • Het is gebleken, dat de bewoners van dit stukje Amstelveen hun woonomgeving boven gemiddeld waarderen.
  • Dit oude stukje van Amstelveen heeft een toch wel in verhouding grote diversiteit aan bouwperiodes en bouwstijlen.
  • In dit oudere deel van Amstelveen is de de zelfredzaamheid en sociaal-/maatschappelijke participatie relatief hoog.

Gebiedstypering

De Amstelveense wijk ‘Oude Dorp/Bovenkerk’ bestaat uit twee oude kernen namelijk Oude Dorp en Bovenkerk. In de dertiende eeuw bevond zich op die locatie al een pleisterplaats met de naam ‘Amstelrevene’. De twee kernen worden verbonden door de Oude Handweg waar zich ook de lintbebouwing bevindt. De Oude Handweg verbindt de dorpskernen naar Leiden.

Het ‘Oude Dorp’ kenmerkt zich door de relatief smalle straten en een krappe opzet. Wat daar opvalt is de snelheid waarmee hier de stadsvernieuwing heeft toegeslagen. Een kwart van de woningen dateert van vòòr 1945 en een kwart is van na 1980.
Bovenkerk is begin deze eeuw grotendeels geheel vernieuwd maar heeft nog wel een aantal historische panden. Niet lang geleden is daar een grootschalig bouwproject voltooid op een uitleglocatie.

Klik hier voor een pdf met het volledige gemeentelijke wijkprofiel

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Oude Dorp-Bovenkerk’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in de wijk Oude Wijk-Bovenkerk verkopen en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in Amstelveen wijk Oude Dorp-Bovenkerk, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.