Makelaar in Amstelveen – wijk Kronenburg / Uilenstede


De wijk Kronenburg / Uilenstede is een bijzondere wijk Aan de ene kant ligt het bedrijventerrein ‘Kronenburg’ en aan de andere kant de studentenflats van ‘Uilenstede’.

Kenmerkend voor deze wijk zijn de linden die zich aan de kant van veel wegen in de wijk bevinden waardoor je soms het idee hebt in een bos te rijden. De wijk heeft relatief veel studentenflats die zich in het noorden van de wijk bevinden. Deze studentenflats zijn gescheiden door wegen van de vele kantoren in het zuiden en oosten van de wijk. De wijk beschikt verder over een cultureel centrum met een theaterzaal, een sportcomplex en winkels.

Wijkprofiel

De wijk ‘Kronenburg-Uilenstede’ is een wijk met twee zeer specifieke functies en gezichten: aan de ene kant de studentencampus Uilenstede en aan de andere kant de kantorenlocatie Kronenburg.
Uilenstede is een aaneenschakeling van appartementsgebouwen met heel veel groen terwijl Kronenburg uit vooral kantoorpanden bestaant met eveneens veel groen en ook veel parkeerruimte.
Beide delen van de wijk zijn de afgelopen jaren onderhevig geweest aan flinke verbouwingen en verbeteringen. De Campus in Uiltenstede is ingrijpend vernieuwd. Was ook nodig omdat de wijk uit de jaren zeventig stamt. Kronenburg kampt met verouderde kantoren en hardnekkige leegstand

Sterke punten van de wijk

  • Relatief veel betaalbare woonruimte voor studenten.
  • Uitstekende ontsluiting richting Amsterdam met openbaar vervoer omdat de wijk tegen de grens van Amsterdam ligt.
  • Het woonklimaat is in 2016 aanzienlijk verbeterd door een ingrijpende vernieuwing van de Campus.
  • De Campus beschikt over voorzieningen als: eens supermarkt, theater, sportcentrum, eetcafé, fietsenzaak en bezorgpizza en wordt door de bewoners (waaronder veel buitenlandse studenten) erg gewaardeerd.
  • Van Kantorenpark Kronenburg dat tegen de grens met Amsterdam ligt is het groene karakter een sterk punt. Daarnaast is dit deel van de wijk goed bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer.

Gebiedstypering

Klik hier voor een pdf met het volledige gemeentelijke wijkprofiel van de wijk Kronenburg-Uilenstede.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Kronenburg-Uilenstede’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in de wijk Kronenburg-Uilenstede verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Kronenburg-Uilenstede in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.