Makelaar in Amstelveen – wijk Groenelaan


De wijk Groenelaan in Amstelveen is vernoemd naar een weg die in de Bovenkerkerpolder heeft gelegen. De wijk Groenveld in Amstelveen heeft een een sterk ontwikkeld centrum dat vanuit iedere locatie in de wijk goed bereikbaar is. De wijk bestaat uit vier buurten met woonpleinen die allemaal van een centrale parkeerplek zijn voorzien. De gemeente Amstelveen is bezig het straatbeeld wat minder groen te maken door onder andere het aantal bomen in de grote plantsoenen te verminderen. De inwoners van de ze wijk hebben in de meeste gevallen toegang tot het groen via de voetpaden achter hun woning.

Wijkprofiel

Op 1 januari 2016 telde Groenelaan 7.507 inwoners. De bevolkingsdichtheid in Groenelaan bedraagt 5.687 inwoners per km2. Dit is duidelijk boven het gemiddelde van de gemeente Amstelveen.

De Groenelaan heeft een relatief hoge bevolkingsdichtheid met veel ouderen, niet-westerse allochtonen en weinig stellen met kinderen. Het gemiddelde inkomen in deze wijk ligt duidelijk lager dan in de rest van Amstelveen waardoor er ook meer huishoudens zijn met met een minimum inkomen. Mede hierdoor zijn er realtief weinig koopwoningen in deze wijk en in verhouding veel sociale huurwoningen..

Kenmerken

  • Veel ouderen en niet westerse allochtonen
  • Veel sociale woningbouw en weinig koopwoningen
  • Veel groen
  • Bovengemiddelde werkgelegenheid

Gebiedstypering

Klik hier voor een pdf met het volledige gemeentelijke wijkprofiel van de wijk Groenelaan.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Groenelaan’ zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in de wijk Groeneveld verkopen of verhuren en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Groenelaan in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.