Makelaar in Amstelveen – Westwijk

De wijk ‘Westwijk’ is de jongste wijk in Amstelveen, ligt in het zuidwesten van de gemeente en blijft met diverse bouwprojecten sterk in ontwikkeling. De wijk ligt ten noorden van de J.C.van Hattumweg, ten westen van de Bovenkerkerweg, ten zuiden van de Beneluxbaan en ten oosten van de N231 (de Legmeerdijk).

In de Middeleeuwen was het huidige Westwijk een veenmoeras rond het Legmeer en was nauwelijks begaanbaar. Door uitvening voor de winning van truf werd dit gebied beter begaanbaar en kon er worden gebouwd. De zo ontstane Legmeerplassen werden tussen 1877 en 1882 drooggelegd, hier kwamen de Noorder en Zuider Legmeerpolder. Westwijk ligt geheel in de Noorder Legmeerpolder. De eerste steen voor de wijk werd begin jaren ’90 gelegd, maar met de uitbreiding van Westwijk is men nog steeds bezig.

Westwijk bestaat voornamelijk uit laagbouw en beschikt derhalve over maar enkele flats met veel groen eromheen. De structuur van de wijk wordt bepaald door de sloten van de Noorder Legmeerpolder. Typische voor de wijk is dat de straten veelal in elkaars verlengde liggen waardoor er lang zichtlijnen ontstaan. Centraal in de wijk beschikken de bewoners over een een wijkcentrum, winkels en een bibliotheek.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk Westwijk Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning of appartement in de wijk Westwijk in Amstelveen verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Westwijk in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E: info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05