Makelaar in Amstelveen – Waardhuizen Middenhoven

Het gebied Waardhuizen/Middenhoven bestaat uit twee relatief compacte wijken: Waardhuizen en Middenhoven. De grens tussen deze twee wijken loopt in het noorden over de Beneluxbaan en het Turfschip, in het oosten langs de bebouwing, de Nesserlaan is de zuidelijke grens en de Bovenkerkerweg de oostelijke.

De wijk Waardhuizen is gebouwd vanaf de jaren 70 en heeft vooral veel éénsgezinswoningen. De wijk Middehoven is gebouwd vanaf de jaren 80 en bevat naast éénsgezinswoningen ook veel appartementen en bovenwoningen.

Het meest opvallende in beide wijken zijnde vele hofjes en woonerven en de alomtegenwoordige laagbouw. Slechts 1/3 van de wijk bestaat uit meergezinswoningen. Beide wijken zijn typische woonwijken. De bedrijvigheid concentreert zich voornamelijk in/rond de twee wijkwinkelcentra.
Langs de Bovenkerkerweg, aan de oostrand van Middenhoven bevinden zich enkele grote bedrijfspanden, maar deze horen eigenlijk bij het bedrijventerrein Legmeer.

De wijken kenmerken zich door veel groen met veel grasstroken, heesters, bomen en paden. Middenhoven heeft een centraal gelegen wijkpark, park Middenhoven. Winkelcentrum Waardhuizen is centraal gelegen in de wijk. Winkelcentrum Middenhoven is groter en heeft dan ook een bredere functie.

In Waardhuizen Middenhoven kunt u op Ontmoetingscentrum De Meent en Wijkcentrum Middenhof terecht voor allerlei activiteiten en cursussen. U kunt hier ook een ruimte huren voor eigen activiteiten.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijken Waardhuizen en Middenhoven in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning of appartement in de wijk Waardhuizen of Middenhoven in Amstelveen verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in één van deze twee wijken in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E: info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05