Makelaar in Amstelveen – Patrimonium

Patrimonium is één van de oudste wijken van Amstelveen (jaren 30-40) en is een kleine bomenrijke wijk tegen het Amsterdamse Bos aan.
In deze wijk ligt een oude waterloop dat met de begroeiing langs het water een duidelijk en opvallend element voor de wijk is. De wijk Patrimonium kent een groot aantal bekende en gewaardeerde parken, waaronder het Broersepark, het oudste park van Amstelveen. De brede en zeer bekende Amsterdamseweg met z’n opvallende platanen loopt centraal door de wijk. Het winkelaanbod van de wijk beperkt zich hoofdzakelijk tot de winkels aan de Amsterdamseweg.

In het noorden van de wijk ligt een buurt met die ook wel ‘de gouden hoek’ wordt genoemd onder de bewoners bekend als de Prinsessenbuurt. Het is een buurt met veel grote vrijstaande panden met ruime kavels.

Volgens onderzoek van het weekblad Elsevier in samenwerking met het Kadaster is de wijk Patrimonium de duurste wijk buiten Amsterdam. Voor een koopwoning in Patrimonium moest in 2018 gemiddeld 5.061 euro per vierkante meter worden neergelegd. Dat is 147 euro meer per vierkante meter dan Aerdenhout.

Amstelveen – Patrimonium

Sterke punten van de wijk

  • Zeer groene wijk grenzend aan het Amsterdamse bos.
  • Veel oude gebouwen
  • Veel woningen aan de bovenkant van de markt
  • Zeer kindvriendelijk
  • Uitstekende openbaar vervoer verbindingen naar het buitengebied.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Patrimonium’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in de wijk Patrimonium in Amstelveen verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Patrimonium in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05