Makelaar in Amstelveen – Oude Dorp

Het Oude Dorp is een bijzonder stukje Amstelveen. Hier is Amstelveen rond 1278 als stad begonnen met eerste een kerk en 1 straat (de Dorpsstraat) speciaal voor de werkers in de naastliggende veengebieden. Dat het dorp het ‘Oude Dorp’ wordt genoemd zie je aan bijvoorbeeld de smalle straten die toen normaal waren. De huidige bebouwing is een mengeling van oud en nieuw waarbij opvalt dat er relatief veel cafés en restaurants zijn. In het Zuidoosten grenst de wijk aan de spoordijk. In de zomermaanden rijdt hier nog steeds de museumtram van Amsterdam naar de Poel. Er lig nu een fietspad (het Kazernepad) parallel aan deze oude spoorlijn. Aan de andere kant van de spoorlijn ligt een natuurlijke oever.

De bestaande (oude) bebouwing geeft het Oude Dorp zijn charme. Veel oude gebouwen, smalle straatjes en relatief veel horeaca. Naast horeca zijn er diverse winkels.

Oktober 2018: Het College van B en W heeft plannen aangekondigd voor een grote facelift van het Oude Dorp in Amstelveen.
B&W heeft besloten om de openbare ruimte in het Oude Dorp meer in te gaan richten als een ‘shared space’ voor zowel verkeer als verblijf. De historische stadskern van Amstelveen moet daarnaast duidelijk herkenbare entrees krijgen en moet er meer aandacht komen voor het historische karakter.

Amstelveen – Oude Dorp

Sterke punten van de wijk

  • Charismatische wijk.
  • Veel ‘oude’ gebouwen en small straatjes.
  • Veel horeca en gezellige terrasjes
  • Uitermate kindvriendelijk.
  • Uitstekende openbaar vervoer verbindingen naar het buitengebied.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over het Oude Dorp in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in het het Oude Dorp in Amstelveen verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in het Oude Dorp in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05