Makelaar in Amstelveen – Nes aan de Amstel


Het dorp (buurtgemeenschap) Nes aan de Amstel vervult een een bijzondere positie binnen de gemeente Amstelveen. Het heeft een levendige gemeenschap met een kerk, eigen school, een dorpshuis en een aantal verenigingen.

Nes is ontstaan op een landtong die eerder vast zat aan de oostoever van de Amstel. Door het graven van een kortere verbinding ontstond een eiland. De oorspronkelijke rivierarm slibde dicht, waarna het eiland vast zat een de westoever. Nes was toen een van de buurtschappen langs de toen voor schepen belangrijke Amstel.

Profiel

Nes aan de Amstel telt ongeveer 1200 inwoners en heeft een eigen dorpsraad. De Nes strekt zich uit van de rode paal bij Uithoorn tot aan Langs de Akker, en van de Amstel tot aan de Bovenkerkerweg. Het dorp is ontstaan in de 16e eeuw als buurtgemeenschap van veenwerkers . Het aanzicht van het dorp wordt grotendeels bepaald door de katholieke St. Urbanuskerk gebouwd door de beroemde Joseph Cuypers. Het dorp zelf heeft geen winkels.

Sterke punten van de wijk

  • Prachtig gelegen aan de Amstel.
  • Zeer landelijk karakter.
  • Binnen 10 minuten in Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel en natuurlijk Amstelveen zelf.
  • Uitermate kindvriendelijk.
  • Uitstekende openbaar vervoer verbindingen naar het buitengebied.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Nes aan de Amstel’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in het dorp Nes aan de Amstel verkopen of verhuren of zoekt u kantoorruimte en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Nes aan de Amstel, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345

Lunshof Amsterdam

Johannes Verhulststraat 63
1071 MT Amsterdam
T 020 575 55 05