Makelaar in Amstelveen – wijk Keizer Karelpark


De wijk Keizer Karelpark kent een aantal belangrijke doorgangswegen zoals de Handweg, de Sportlaan en de Van der Hooplaan Van der Hooplaan. Deze wijk biedt veel groen en waterpartijen die de wijk opdelen in herkenbare woonbuurten. De forse groensingels zijn een genot om naar te kijken en geven een landelijk karakter aan de wijk. Ook biedt de wijk veel zogenaamde groene plekken en een aantal bijzonder gebouwen zoals scholen en kerken. Een aantal straten in de wijk is vernoemd naar de bomen die in de straat staan.

Wijkprofiel

In 2015 werd een wijkprofiel voor het Keizer Karelpark opgesteld door de gemeente Amstelveen waaruit onder meer bleek, dat de wijk zeer aantrekkelijk is voor de lagere inkomens. In het westelijk deel van het Keizer Karelpark wonen veel gepensioneerde ouderen. Van alle inwoners van Amstelveen met een bijstandsuitkering woont ongeveer 23% in deze wijk. Het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in de wijk bedroeg in 2018 € 35.000,-. Dat is meer dan 10 procent lager dan het gemiddelde inkomen in Amstelveen. In verband met dit relatief lage inkomens gemiddelde kenmerkt de wijk zich dan ook door relatief veel kleine woningen die per m2 dan ook goekopere zijn dan het gemiddelde in Amstelveen.

Kenmerken

  • Relatief veel ouderen
  • Veel sociale woningbouw
  • Veel groen
  • Relatief veel middelbare scholen

Gebiedstypering

Klik hier voor een pdf met het volledige gemeentelijke wijkprofiel van de wijk Groenelaan.

Bron: www.amstelveen.nl

Meer informatie over de wijk ‘Keizer Karelpark’ in Amstelveen zoals aantal bewoners, gemiddelde WOZ waarde woningen, bouwperiode van panden, aantal bedrijven et cetera vindt u op www.allecijfers.nl.

Wilt u uw woning in de wijk Keizer Karelpark verkopen of verhuren en zoekt u een vertrouwde en zeer deskundige makelaar in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen, bel ons op 020 345 8 345, stuur een e-mail naar info@lunshof.nl of vul het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.