Overzicht


Bijzonder object op ruim 76.635 m² eigen grond op een prachtige locatie aan rivier “de Winkel”, onder de rook van Amsterdam.

Of u nou dagelijks wil genieten van een ultiem vakantiegevoel met uw eigen paarden aan huis, of juist dit terrein wil ontwikkelen voor bijvoorbeeld nieuwbouw? Op dit moment betreft het een agrarisch bedrijf met een vergunning voor 20 paarden met volop mogelijkheden voor het genereren van extra inkomsten. Vanaf uw terrein heeft u kilometers vrij en magnifiek uitzicht naar het noorden op de Amsterdamse Zuidas, in het westen het natuurgebied de Botshol en naar het zuiden op loopafstand van de Vinkeveense plassen!

Wij zijn op zoek naar een koper met liefde voor de natuur en privacy. Iemand die het buitenleven weet te waarderen en op zoek is naar rust, ruimte en een uniek object en dat op zeer korte afstand van de dynamiek van Amsterdam!

Deze vrijstaande boerderij met een bedrijfsmatige agrarische bestemming met diverse opstallen en vergunning voor het hebben en houden van ruim 20 paarden is gelegen op een totaal perceel van 76.635 m² eigen grond, waarvan 63.150 m² grasland. Voor diegenen die op een centrale locatie op 10 minuten van Amsterdam willen wonen en bezig zijn of willen zijn met fokkerij, opfok, africhting, handel of de training van paarden is dit een uitgelezen kans. Een ruim en gemoderniseerd bijgebouw biedt ruimte voor educatieve doeleinden of als atelierruimte.

Omgeving Winkeldijk:
Een enorm vaargebied met verbinding naar de Vinkeveense plassen maar ook naar de Amstel met onder andere toegang tot de fraaie Amsterdamse grachten en het IJ. De directe woonomgeving is heerlijk landelijk, thuiskomen geeft iedere dag een weekend- c.q. vakantiegevoel. Abcoude is een gezellig dorp met een leuke levendige historische dorpskern waar een kwalitatief zeer goed en gevarieerd winkelaanbod is met uitmuntende horeca. Eveneens Ouderkerk aan de Amstel is dichtbij (15 minuten) met de befaamde restaurants. De unieke combinatie van de Vinkeveense Plassen, natuurgebied Botshol, de historische riviertjes de Winkel, de Waver, de Oude Waver, Holendrecht, Bullewijk, de rivier de Amstel en de aan de voet van deze rivieren gelegen eeuwenoude polders met veelal karakteristieke oude boerderijen, ademt een gevoel van het goede leven in balans met de natuur en toch zo nabij de bruisende en dynamische hoofdstad Amsterdam.

Het heerlijke buitenleven!
De woning is thans ruim 137 m² en kan nog royaal worden uitgebouwd. De woning heeft 2 entrees, voortuin, terras gelegen op het zuidwesten, entree, meterkast, trapopgang en toiletruimte met wandcloset en fontein. Royale loungekamer met open haard en dubbele deuren naar de aan de voorzijde gelegen terras. De royale woonkamer en woonkeuken hebben verdiepingshoge raampartijen rondom. De ruime open keuken heeft diverse inbouwapparatuur en grenst aan de bijkeuken met toegang tot het achtergelegen terrein. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming en de gehele begane grond voorzien van een eikenhouten vloer (Oscar Ono) met vloerverwarming.

De eerste verdieping: ruime overloop met toegang middels vlizotrap tot de vliering, de wasruimte met aansluitingen voor de wasmachine en droger, ruime berging en 2 slaapkamers waarvan 1 riant, eveneens met eikenhouten vloer van Oscar Ono. De badkamer met vloerverwarming is royaal en heeft aan twee zijden ramen, een riante inloopdouche met draingoot, dubbele wastafel in designmeubel (van ‘Old Bam Wood’ uit Amerika), vrijstaand bad en wandcloset.

Vliering/zolder is bereikbaar middels vlizotrap.

Nutsvoorzieningen: gas, elektra 220 en 380 volt, zonnepanelen, water, telefoon en is tevens aangesloten op het riool, hybride cv-ketel (Nefit uit 2021).

Rondom de vrijstaande woning is het geheel bestraat of geasfalteerd zodat u het terrein makkelijk opgeruimd kunt houden.

De toegang tot het terrein is afgesloten door een massieve houten poort, voorzien van elektrische bediening middels de telefoon of afstandsbediening.

Opstallen:
- Buitenrijbaan van 20 x 60 m. met Equisport eb- en vloedbodem en recent vernieuwde ledverlichting.
- Opslagschuur met gastentoilet, totaal 595 m².
- Cursusruimte van 110 m² met luxe, ruime badkamer, keukenblok en volledig voorzien van vloerverwarming (cv- ketel uit 2019).
- Kapschuur van 88 m² met 3 paardenboxen van 3,5 m x 3,5 m.
- Loopstal van 145 m².
- Stal met overkapping.
- Schuilstal met overkapping.
- Trainingsmolen geschikt voor 6 paarden.
- Ruime parkeergelegenheid op verhard terrein.
- Terrein is uitgebreid voorzien van grotendeels LED-verlichting.

’s Morgens wakker worden en de vogeltjes horen fluiten. Lekker wandelen met de hond in de directe omgeving, dit zijn slechts enkele heerlijke bijkomstigheden van wonen aan rivier de Winkel, landelijk en toch heel centraal.
Niet alleen door de prachtige ligging is dit een uniek object, maar zeker door de grote oppervlakte van het terrein, het grote bouwvlak en voor de paardenliefhebber een buitenkans. Wat te denken van de paardenbak van 20 x 60 met eb- vloedbodem, trainingsmolen en ruim voldoende mogelijkheden voor stalruimte, zadelkamer en spoelplaatsen. Geen paarden? Ook dan woont het hier uiteraard prachtig en kunt u volop genieten van de rust op uw heerlijk zeer ruime kavel.

Vergunning

Volgens de desbetreffende bepalingen van de Wet milieubeheer, de Wet ammoniak en veehouderij, de Regeling ammoniak en veehouderij, de Wet geurhinder en veehouderij, de Regeling geurhinder en veehouderij en de Algemene wet bestuursrecht is een milieuvergunning verleend voor het fokken en houden van 20 paarden.

Bijzonderheden:
• Bouwjaar 1991.
• Perceeloppervlak van 76.635 m²
• Gemoderniseerde ruimte te gebruiken als lesaccommodatie of als atelierruimte.
• De paardenbak (rijbaan) van 20 x 60 m² met led buitenverlichting is met vergunning aangelegd en voorzien van een Equisport met eb- en vloedbodem.
• Onder de rook van Amsterdam, op minder dan 10 minuten van de Ringweg A10 en enkele minuten van de A2 afslag Abcoude.
• Zeer veel andere gebruiksmogelijkheden, ook gezien de toegestane nevenactiviteiten op dit agrarisch bedrijf/paardenhouderij.
• Het terrein is zo paard vriendelijk mogelijk ingericht; de eigenaresse heeft er alles aan gedaan om het welzijn van de paarden - mentaal en fysiek te borgen.
• Zo ook zo praktisch mogelijk voor de mens; machinaal hooibakken vullen, hooi op harde ondergrond; zo is dat gemakkelijk schoon te maken.
• Aandacht voor verschillende ondergronden voor de paarden; goed voor botten en pezen (zand, rubberen tegels, kunstgras, verhard (steen/beton/asfalt).
• Ook is er voor de ontspanning voor de paarden gedacht; speciale bedden van Hit-Aktiv. De zijn gemakkelijk, liggen er graag en veel op, hygiënisch, duurzaam en fungeren meteen ook als balanskussens als ze erop staan.
• Op het terrein zijn verschillende schuilstallen; de paarden kunnen uit de wind staan bij elke windrichting.
• Hoog en laag hooi oftewel goed voor de ontwikkeling van de spieren en souplesse van de paarden zoals in de natuur.
• Er is een hele grote paddock aanwezig, die opgedeeld kan worden in verschillende paddocks; gemakkelijk als nieuwe paarden moeten worden geïntroduceerd of niet bij elkaar kunnen staan (of als een ziek paard in quarantaine moet worden gehouden).
• Nagenoeg alle weilanden zijn aan elkaar verbonden, gemak dient mens en dier.
• Alle weilanden zijn voorzien van Veldomheiningen.
• De 2 waterbakken in de paddock worden in de winter automatisch verwarmd ter voorkoming van bevriezing.
• In het land staat er 1 waterbak, een bewuste keuze van de eigenaresse, zo om te zorgen dat de paarden terug moeten lopen.


Details

Postcode
1391 HL
Type
Foto
Prijs
€ 2.200.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aantal kamers
6
Woonoppervlakte
246 m²
Grondoppervlakte
76635 m²
Tuin
Tuin rondom
Dakterras
nee
Balkon
nee
Garage
Geen garage
Bouwjaar
1991

Foto’s

Route

Contact

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 83 45
info@lunshof.nl

Deel dit object via

Lunshof Amstelveen

Keizer Karelweg 342
1181 RJ Amstelveen
T 020 345 8 345
E info@lunshof.nl

Lunshof Amsterdam

Keizersgracht 555
1017 DR Amsterdam
T 020 575 55 05
E makelaardij@lunshof.nl